Doğada Hayatınızı Kurtaracak 10 Outdoor Becerisi

30-04-2021 11:40
Doğada Hayatınızı Kurtaracak 10 Outdoor Becerisi

Her kampçı, tehlikeli bir durumla karşı karşıya kaldığında kendi hayatı ve başkalarının hayatlarını kurtarabilecek üst düzey hayatta kalma becerilerini hızlı bir şekilde öğrenmek ister, ya da öğrenmesi gerekir.
Taşrada avlanmayı veya yürüyüş yapmayı planlıyorsanız, bir ferro çubuğun darbesiyle yangın başlatmak veya vahşi doğanın ortasında bir barınak inşa etmek temel becerilerdir. Ancak, en yakın su kaynağınızın nerede olduğunu bilmek, kör bir bıçağı keskinleştirmek ve GPS’e güvenmeden kampa geri dönüş yolunu bulmak gibi küçük şeylerle de ilgilenmelisiniz. İşte vahşi doğaya gitmeden önce bilmeniz gereken 10 temel açık hava becerisi.

1. Güvenli Bir Kamp Alanı Seçin

Muhtemelen hepimiz yaptık. Araziye çıkıp üzerinde bir ayı olmayan ilk toprak parçasına çadırınızı indiriyorsunuz. Yeterince iyi, değil mi? Aslında değil. Herhangi bir şey inşa edilmeden önce kamp yeri hakkında uzun uzun düşünmemiz gerekir. Başınızı kaldırıp üzerinize düşebilecek tehlikeleri (gevşek kaya ve ölü ağaç dalları gibi) taramanız önemli. Ayrıca kampınıza su basabilecek su drenajı sorunlarını da araştırmak lazım, bu gibi durumlarda yüksek zemini seçmek her zaman idealdir. Son olarak, zeminde zararlılar, zehirli sarmaşıklar ve diğer tehlikelerin olup olmadığını kontrol edin. Pratik bir kamp yeri seçmek için harcadığınız zaman, iyi harcanan zamandır. Her gün mükemmel bir kamp yeri bulamayacaksınız, bu yüzden gün ışığını kaybetmeden önce bu bilgilere kulak vererek yeterince iyi çalışan bir kamp yeri seçmeniz yeterli.

2. Bir Plan Yapın

Her bir teçhizatı dikkatlice seçmek, gezi için seyahat rotanızı çizmek ve takviminizde tarihi işaretlemek doğada güvenliğinizi sağlamak için gerekli görevlerdir. Planlama, hak ettiği krediyi nadiren alan bir faaliyettir. Doğru planlama kötü performansını önler; bu unutulmaz bir inanç ve çok doğru. Bir grup malzemeyi bir çantaya atan ve kapıdan koşan türden biriyseniz, sonunda kendinizi belirli bir teçhizata ihtiyaç duyduğunuz, ancak ona sahip olmadığınız bir durumda bulacaksınız. Maceranızı planlamak için zaman ayırın. Bir rota ve dönüş saati planlamadıysanız, eve geri dönen hiç kimse sizi nerede arayacağını, yaralanmanız veya kaybolmanız durumunda sizi aramaları gerektiğini bilemez. Planlarınız seyahatiniz için teçhizatı, rotayı ve zaman çizelgesini içermelidir sadece günlük olsa bile. Evinizde, tayin edilen saate kadar geri gelmediğiniz veya aramadığınız zaman yetkililerle iletişime geçebilecek sorumlu bir kişi bulundurun.

3. Bir Su Kaynağı Bulun

Bir su kaynağının yakınında kamp kurmak, özellikle kurak iklimlerde akıllıca bir fikirdir. Su olmadığı zaman su bulmak için pek çok yol vardır. Bu yollardan bazıları açıktır, bazıları ise değildir. Yokuş aşağı gitmek, su bulmak için akıllıca bir taktiktir, ancak bazen bu su yolları kurak arazide kıvrıldıkça kurur. Yeşil bitki örtüsüne de bakabilirsiniz. Hayatta kalmak için suya ihtiyaçları vardır ve bu nedenle yüzeyde veya kilin hemen altında su olması muhtemeldir. Suda yaşayan hayvanların seslerini (kurbağalar iyidir) doğru yönde bir rehber olarak dinleyin.

4. Bıçak Bileme

Bıçak bileme aletleri olmadan bir bıçağın nasıl keskinleştirileceğini bilmek çoğu zaman gözden kaçan bir beceridir. Bıçak bileme biraz yemek pişirmeye benzer. Bıçağınız vahşi doğanın önde gelen araçlarından biri olduğundan, onu en iyi durumda tutmak mantıklıdır. Bu, kullanılmadığı zamanlarda güvenli bir şekilde saklanması ve kenarı köreltecek herhangi bir kullanımdan sonra keskinleştirilmesi anlamına gelir. Doğaçlama bileme yüzeyleri olarak yuvarlak nehir taşlarının çok iyi iş gördüğünü söyleyebiliriz

5. Bıçağınızı Güvenle Kullanma

Bıçak elinizin altında olması için en iyi araçlardan biridir, ancak onu nasıl doğru kullanacağınızı bilmelisiniz. Bıçağınızı her kullandığınızda onu güvenli bir şekilde kullanmalısınız. İster bir çakı ister bir hayatta kalma bıçağı taşıyın, doğru kullandığınız sürece birçok önemli görevi yerine getirebilir. Ayrıca güvenliksiz bir şekilde kullanımında bıçak sizi kemiğinize kadar kesebilir. Bıçak güvenliğini ciddiye alarak bu riski en aza indirebilirsiniz. Bıçağınızı kampta her zaman kendinizden ve arkadaşlarınızdan uzakta tutun. Bıçaklarınızı kullanmadığınız zamanlarda kılıflarının içine sıkıştırın. Oyma ve kesme işlemi yaparken asla acele etmeyin (her hareketi yavaş ve kontrollü tutun). Durumsal farkındalığınızı kullanın ve bıçağınızın yakınına biri gelirse oymayı bırakın.

6. GPS Olmadan Gezinme

GPS taşımak akıllıcadır, ancak piller biterse eve nasıl gideceksiniz? Arama ve Kurtarma çağrısının bir numaralı nedeni, birinin kaybolmuş olmasıdır. Bir GPS bu yaygın talihsizliği önleyebilir, bu yüzden bir GPS kullanmalısınız. Bununla birlikte, navigasyon için bir yedek plan geliştirmek de akıllıca. Ağacın kuzey tarafında yosun büyümesi veya kazların her zaman suya doğru uçması gibi saçmalıkları unutun. Harita ve pusula navigasyonunu öğrenmek için zaman ayırın ve bu becerileri göksel navigasyon bilgisi ile tamamlayın. Güneşin ve ayın nerede doğup battığını öğrenin. Kuzey Yıldızı'nın etrafında dönen takımyıldızları nasıl tespit edeceğinizi öğrenin. Bölgedeki sırtların, vadilerin ve nehirlerin yönüne dikkat edin. Güneş pusulası yapmayı öğrenin . Bunların tümü, genel yataklar sağlamak ve kaybolmanızı önlemek için kullanılabilir.

7. Faydalı yabani besinleri öğrenin/Toplayıcılık

Günümüz dünyasında arabalı restoranlarımız ve büyük marketlerimiz olsa da, bu eski beceriler yine de işe yarayabilir. Toplayıcılık önemlidir, ancak çok az insan bunu doğru şekilde yapmayı öğrenmek için zaman ayırır . Yaz aylarında sadece meyve toplamak değil. Yaban mersini hakkında daha fazlasını öğrenmek için zaman ayırırsanız, herhangi bir mevsimde ve en kasvetli ortamların bazılarında toplayıcılık yapılabilir. Birçok kök, sürgün ve yeşillik mükemmel sebzeler yapar. Çeşitli dallar ve yapraklar lezzetli ve sağlıklı çaylar oluşturabilir. Yenilebilir ağaç yemişleri, ağır iş yükü olan soğuk havalarda bile bizi idame ettirmek için yeterli kalori sağlayabilir. Bu beceriyi benimseyecek kadar bilge isek, çevremizdeki faydalı yabani yiyecekleri bulmak zor değil.

8. Yardım Sinyali

Zor bir durumda yardım istemek için aynadan gelen güneş yansımasını kullanabilirsiniz. Bu beceri seti egonuzu güçlendirmez. Sonuçta, yardım istiyorsun ve bunu tek başına yapamayacağını kabul ediyorsun. Bununla birlikte, sizi kurtaracak en büyük beceri seti budur. Yer belirleyici işaretçileri ve hatta cep telefonumuzu taşıdığımızda ve kullandığımızda, modern teknoloji bizim için çok şey yapabilir. Çalışmalarında çok "basma düğmesi” olmayan ve pratik gerektiren başka sinyalizasyon araçları da vardır. Bir örnek sinyal aynasının kullanılmasıdır. Bir aynadan yönlendirilen güneş ışığı ışını 10 mil uzaklığa kadar fark edilebilir, ancak sadece birkaç yüz metre uzakta olsa bile bu ışınla bir hedefi vurmak oldukça zordur. Bu beceriler pratik gerektirir ve en iyisi başınız belaya girmeden önce yapılması ve öğrenilmesi gerekir. (başınız beladayken değil).

9. Birden Fazla Düğüm Bağlamayı Öğrenin

Elinizdeki görev için doğru düğüm olmadan en iyi halat ve kordon bile pek kullanışlı değildir. Çocukken hepimiz ayakkabılarımızı nasıl bağlayacağımızı öğrendik. Ancak nüfusun büyük bir kesimi için düğüm bağlama becerileri burada durdu. Gerçekten utanç verici. Hepimizin ustalaşabileceği çok sayıda ilginç ve faydalı düğüm var. Doğrusu, ortalama bir günlük iş artık çok fazla düğüm atmayı gerektirmiyor, ancak bunu yine de bir bilgi boşluğu olarak görebiliriz. Çoğu insanın bildiği el düğümünün yanı sıra, sadece birkaç düğüm birçok durumda bize iyi hizmet edebilir. Kare düğüm, çarşaf kıvrımı ve kavis, çok sık kullanılan düğümlerdir.

10. İlk Yardımı Öğrenmek

İlk yardımı uygulama zamanı geldiğinde, hem doğru malzemelere hem de bunları kullanmak için bilgiye sahip olsanız iyi olur. Bir yaralanma meydana geldiğinde kendinizi nasıl iyileştireceğinizi (ve ihtiyacı olan bir arkadaşınıza nasıl yardım edeceğinizi) bilmeniz gerekir.

İlk yardım becerilerinin, Bırakın vahşi doğayı şehir hayatında bile herkesin ihtiyaç duyacağı en basit "hayatta kalma becerilerini" bilmesi gerektiği bile uzmanlar tarafından tavsiye edilen bir gerçektir. Vahşi doğaya bir sonraki seyahatinizden önce ise hemen bu becerileri ve teçhizatı mutlaka edinmelisiniz.

Orcamp hayatta kalma bilekliği, bahsettiğimiz bu zorlu durumlarda da hayatta kalmanıza yardımcı olacak hafif ama etkili bir araç. Bilekliğin açıldığında 3.2 metre uzunluğuna ulaşan güçlü paraşüt ipi en önemli işlevlerinden yalnızca biri. Bunun yanında kilit kısmında bulunan ateş yakıcı magnezyum çubuk sayesinde yanınızda ateşleyici bir alet olmasa bile ısınmak sizin için sorun olmayacak. Pusula, S.O.S, Led, düdük, tornavida, çadır bağlama, bıçak gibi bir çok kritik işlemi sadece bir bileklikle aynı anda bulmak kamp gibi zorlu yaşam koşullarında hayatınıza büyük fayda sağlayacaktır. Orcamp hayatta kalma bilekliğini incelemek ve satın almak için tıklayınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.