Kamp Malzemeleri

13-05-2022 13:13
Kamp Malzemeleri
Kamp Malzemeleri

Her konseptin ihtiyaçları farkı ve ekipman tarzı da ona göre değişir. Örneğin; karavanla kampa giderken mutlaka bir katlanan sandalye ve masa götürmek isteyeceksiniz ama bir tırmanışa gidiyorsanız masa sandalyeyi bırakın 1 adet fazla çorabı bile yük edinmek istemezsiniz.

Çadır

Kamp için gerekli malzemelerin başında barınma ihtiyacı geliyor. Mutfak malzemesi almak bile zorunda değilsiniz, konserve ve su götürerek konuyu es geçebilirsiniz ama sağlıklı bir gece geçirmek için barınma hazırlıklarınızı yapmanız lazım.
Biz aşağıda en 3 yaygın barınak seçeneği olan çadır, karavan ve araç üstü çadırdan bahsedeceğiz ama başka bir sürü farklı seçenek de var tabi. Hepsinin kendine göre farklı keyifleri ve avantajları var ama çadır aralarında en genel kullanıma sahip olan ve en basit olanıdır.
Ayrıca diğer seçenekler gibi arabaya da ihtiyacınız yok. Çadır dünyadaki en yaygın kamp malzemesi olabilir. Modern çadırlar kazıkla tutturma, iple gerdirme gibi işlemlere ihtiyaç duymadan kendi iskeleti sayesinde tek başlarına ayakta durabilen çadırlar. Yeni satın alacaksanız aman gidip de eski tip kurması külfetili çadırlardan almayın.

Yağmurluk: Uyku tulumunuz ve eşyalarınız ıslanırsa bitersiniz. Eşyalarınızın hiç bir ısıtıcı özelliği kalmaz, geceler kabusunuz olur. Bunun ne kadar altını çizsek az. Mutlaka yağmurluğu olan bir çadır alın. Artık tüm çadırlarda var ama biz yine de söylememiş olmayalım, pencere ve kapıların sineklik olmayan çadırları almayın. Yeni aldığınız çadırınızı gitmeden önce bi evde kurun, eksik parça olmadığından emin olun. Bir de çadır kurma işini gecenin bir vaktine bırakmayın, gün ışığında kurmak çok daha kolay

Mat ve Tulumlar

Üzerinde otomatik şişen mat yazabilir ama aslında ağız yoluyla takviye yapmanız gerekiyor.Yarım ve full olmak üzere iki boyu var; yarım olan zorlu dağcılık deneyimlerinde daha hafif ve kompakt olsun diye kafadan sadece dize kadar uzanıyor, full ise ayakları da kapsıyor. Biz fullcüyüz. Bir yüzünü yere gelen, diğer yüzünü de yattığınız yüzü olarak işaretleyip, hep aynı şekilde sermenizi öneririz. – Biz çadır dışında pek yere sermiyoruz çünkü bir kıymık batsa patlatır. İçinden genelde yama kiti çıkar ama biz yine de riske atmayı sevmiyoruz.

Eğer yazın kamp yapıyor ve eşyalarınızı araba ile taşıyorsanız, kamp yatakları çok pratik ve konforlular. Genelde çadırsız, açık havada uyuyanlar tarafından tercih ediliyor. Avantajları Hızlı kurulmaları Yerden yüksek olması sebebiyle sandalye işlevi de görmeleri Çadır, mat, katlanır sandalye yerine sadece yatağı götürebilme imkanı tanıması Dezavantajları Teknik kamplar için çok ağır ve ebatlı bir yük Çadır içi kullanımda çadırda oturarak vakit geçirmeye imkan tanımaması (ama daha kısa onları da var)

Diğer Ekipmanlar

Gece kalacağınız sığınak (çadır, karavan, hamak, vs) ve bunun içinde sağlıklı konaklama şartlarını sağlamak bir kampın olmazsa olmaz koşulları. Şimdi anlattıklarımız ise kritik önem taşımasa da eğer keyif kampına gidecekseniz keyfinizi ve rahatınızı büyük ölçüde arttıran şeyler. KAFA LAMBASI Bu lambalar kafaya takıldığı için ellerinizin boş kalıyor ve rahatça işleriniz yapabiliyorsunuz. Ortamı genel aydınlatmak yerine tuttuğunuz yeri aydınlatıyor. Genelde hepsinde LED lamba var ve bir kaç kullanım modu oluyor; yanıp sönme, az veya yoğun ışık şeklinde. Eğer bir çeşit aydınlatma götürecekseniz o bu olsun deriz. Not: El fenerleri de tuttuğunuz yeri aydınlatır. Kafa lambası varken el lambası almanızı tavsiye etmeyiz.

Katlanır Kamp Sandalyesi

Biz kendimiz için yanımızda resimde görünen tipte 2 katlanan sandalye götürüyoruz. Masada yemek yerden biraz insan içine göçüyor ama gün batımı manzarasınıdır, kitap okumaktır gibi keyifler için müthiş rahat. Alırken özellikle kolçağında bardak yeri olanlardan seçin deriz. HAMAK Kamp hamakları bizim balkon hamaklarından çok daha ufak ve hafif oluyorlar. Uçak yastıkları ebatlarında düşünebilirsiniz. Ayrıca ipek gibi nefes alan bir kumaştan yapılıyorlar. Örgü hamaklar gibi sırtınızın altında boğumlar hissetmiyorsunuz.

Böcek Savar Kimyasallar

Öncelikle kampa gidiyorsunuz, etrafınızda böcek olacağı fikri ile barışmanız lazım ve açık söylemek gerekirse konuyu kökünden halleden bir çözüm de zaten yok. Ne önem alırsanız alın, bi yerinizi sivriler ısıracak ya da çadıra uçan bir şey girecek, bu böyle… Ama mücadelenizi en aza indirmek için kullanabileceğiniz ürünler var. Doğal ve kimyasal ürünler olarak iki opsiyonunuz var. Doğal Sinek Kovucular Doğal sinek kovucular elbette hem doğaya, hem de size daha az zarar veriyorlar ve fena da koruma sağlamıyorlar. Biz eğer Amazonlar’a gitmiyorsak doğal ürünler kullanıyoruz. Aromatik bitkiler kullanılarak yapılan hazır sinek kovucu spreyler var. Mesela N11’de Bella B Buzzy Bee Natural Bug Repelle diye bir ürün satılıyor. Bu ürünü biz denemedik ama Türkiye’nin her yerine ulaştırılabildiği için yazalım dedik. Diğer bir seçenek de kendi sinek kovucunuzu kendiniz yapmanız. 1. Nane, çay, lavanta, limon, karanfil, akaliptus yağları sineklerin sevmediği aromalar olarak biliyor. 250 cl su, 250 cl sirke ve 10-15 damla da bu yağlardan koyarak kendi spreyinizi kendiniz yapabilirsiniz. 2. Sprey limon kolanyasının içine dibinde 1 parmak kalındığında birikecek kadar karanfil atın. Rengi zamanla kahverengine dönecek. Üzerinize bunu spreyleyebilirsiniz.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.