NKolay İstanbul Maratonu

08-11-2022 17:55
NKolay İstanbul Maratonu
Dünyada kıtalararası koşulan tek maraton olma özelliğine sahip N Kolay 44. İstanbul Maratonu 42K, 15K, Paten ve Halk Koşusu ile birlikte toplam 60 bin üzeri bir katılımcı ile gerçekleşti, Orcamp markasının da desteği ile bando ekibi ve farklı bir çok etkinlik gerçekleşti.
#EnHızlıYarı N Kolay 17. İstanbul Yarı Maratonu'nda, 27 Mart 2022 Pazar günü yeniden rekorlarla buluştuk! Ruth Chepngetich 01:04:02'lik derecesiyle Kadınlar Dünya Yarı Maratonu Rekoru'nun sahibi olurken, Kibiwott Kandie ise 59:35'lik derecesiyle N Kolay İstanbul Yarı Maratonu Parkur Rekoru'nu 15 saniye geliştirdi.
 
 
 N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’na 65 farklı ülkeden 703 yabancı sporcu katıldı. Tarihinin en kalabalık startını veren N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nda parkura çıkan 7 bini aşkın katılımcı 8 bin yıllık geçmişe sahip Tarihi Yarımada’nın caddelerini renklendirdi. Yenikapı’da saat 08.00’de paten tutkunlarının mücadelesiyle başlayan etkinlikte sporcular 10K ve 21K kategorilerinde kozlarını paylaştı. Elit atletlerin 10.00’da start aldığı yarış TRT Spor Yıldız’dan ve Spor İstanbul Youtube kanalından naklen yayınlandı. Yenikapı’dan Sirkeci istikametine doğru start alan yarışta sporcular sahil hattını takip ederek Tarihi Yarımada’nın kıyılarını koşarak geçti. Galata Köprüsü’nün de yer aldığı güzergahta atletler, Haliç Köprüsü’ne gelmeden dönüş yaparak ters istikamette sahil yolundan Yenikapı’ya ulaştı ve yarış başladığı noktada sona erdi.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.